A fenséges szendvics költemény elfogyasztása mellett a természetesen 100 százalékban lebomló csomagolás belsejében található könnyen olvasható, rövid, tartalmas szövegből megtudhatjuk, hogy az általunk fogyasztott szendvics sajtja Hollandia leghíresebb, 1612-ben tengertől visszahódított területéről származik, amely mindemellett 1999 óta az UNESCO világörökség része.


Az elmúlt 400 évben dús, tápláló zöld fű lepte be a területet, ahol Hollandia legfinomabb tejét adó tehenei legelnek. A területen található kis családi farmok garantálják, hogy szabad tartású teheneik a lehető legjobb életet élik. Mindezek után talán nem meglepően vallják „Minél boldogabb a tehén, annál jobb a tej”. A tökéletes életet élő tehenek tejéből minden egyes sajt több mint egy évszázada generációkon át öröklőtt hagyományos receptúrák alapján történelmi, kézműves technikák alapján készülnek. Mindezek után csak jólesően tudjuk elfogyasztani a rövid út során kapott szendvicset és gondolatban a boldog tehenek tökéletes életébe is belekóstolhatunk.

Forrás: moretimetravel.com

A receptúra tehát nem nagy ördöngösség, viszont hatékonysága vitathatatlan. Az adott termék előállításának egyszerű, közérthető bemutatása (alapanyagoktól egészen a késztermékig), emocionális (pl. állatjóléti, környezeti) elemekkel történő megtűzdelése egyszerű megoldás, amely hazai viszonylatban is működőképes lehet. Viszont nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ezen elemek az élelmiszer minőségének csupán kiegészítői, azt nem helyettesítik.