A kérdés az én látószögemből mindig az egyensúly keresése és az egyensúly megtalálása. Az egyensúly megtalálása minden szempontból, legyen az a család-munka viszony, az anyaság-hivatás tudat, a hobbi-család kapcsolata… és még hosszasan sorolhatnánk a női szerepeket.


Ugyan a helyzetet ezzel a két mondattal igencsak leegyszerűsítettem, aminek oka az, hogy ebben a blogban nem ezeket a kérdéseket fogjuk megoldani, hanem egy olyan civil kezdeményezésről adunk hírt, amelynek középpontjában tényleg a nők állnak.

A Magyar Női Unió egy civil kezdeményezésű egyesület. Alapítóinak meggyőződése, hogy a jövő fenntartható társadalmának alapjait képezik az olyan értékek, mint szeretet, megbecsülés és a gondoskodás, amely az egyesület „alapköveinek” számítanak.

Az Uniónak nem célja a szélsőséges feminista elvek népszerűsítése, éppen ellenkezőleg, a harmóniára való törekvés, az oda vezető út megtalálása a cél. Az út mindenkinél másként alakul, talán annak megtalálásában segíthetnek az Unió életében aktívan résztvevő hölgyek, vagy akár urak.

A Magyar Női Unió munkája során, nemzetközi szinten is képviseli alapelveit. A Magyar Női Unió aktív tagként részt vesz a WUSME /World Union of Small and Medium Enterprises/, Copa-Cogeca, ENSZ, EU Bizottságok vagy a Kárpát-medencei magyarság szervezetei munkájában.

Az Unió rendszeresen szervez rendezvényeket különböző szempontból megközelítve a női szerepeket. A soron következő esemény a Vidéki Nők Nemzetközi Napjának hazai megvalósítása lesz. A rendezvény Harkányban kerül megrendezésre 2016. október 14-16 között.

Az ENSZ közgyűlése – felismerve a mezőgazdaságban és vidékfejlesztésben tevékenykedő nők komplex helyzetét – 9 évvel ezelőtt, célul tűzte ki a falusi szegénység felszámolását és a Vidéki Nők Nemzetközi Napjának évenkénti megünneplését.

A rendezvény célja, hogy a hölgyek-urak tanuljanak egymástól. A jó gyakorlatok, a tapasztalatok megosztása segítheti az egyéni utak megtalálását, ami egyúttal hozzájárul az élhető vidék fenntartásához is.