élelmiszerfogyasztás” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

Dr. Szűcs Viktória

Élelmiszeripari szakértő

Mi vár ránk idén? Étel- és ital trendek 2017

2017. március 10.

Minden évben nagy érdeklődéssel várom a MINTEL fogyasztói megkérdezések, termékbevezetések és szakértői vélemények alapján összeállított éppen aktuális élelmiszer-fogyasztási trend előrejelzéseit, majd lelkesen várom a jóslatban szereplő termékek megjelenését.

Az idei prognózis is számos érdekes termékfejlesztési lehetőséget rejt, na de lássuk, mik is ezek! 

Teljes cikk

Dr. Szűcs Viktória

Élelmiszeripari szakértő

Élelmiszerek újragondolása - Zsiradékok

2017. március 28.

Szinte elképzelhetetlen olyan hazai táplálkozási szokásokat és egészségügyi állapotot bemutató beszámolót találni, amely ne arra a következtetésre jutna, hogy a helyzet nem túl rózsás.

Nemzeti statisztikák és felmérések - kiemelt tekintettel a TÉT Platform Egyesület 2016-ban 1019 fő bevonásával végzett reprezentatív vizsgálatainak eredményeire - alapján számos kiegyensúlyozott táplálkozást támogató termékfejlesztési javaslat megfogalmazható. Elsőként nézzük az étkezési zsiradékokat.

Teljes cikk

Dr. Szűcs Viktória

Élelmiszeripari szakértő

Az ehető bevonatokban rejlő lehetőségek

2017. április 03.

Élelmiszer veszteségek mennyiségének jelentős visszaszorítása, friss élelmiszerek eltarthatóságának, esztétikus megjelenésének megőrzése, tápértékének fokozása láthatatlan íz- és illatmentes egészségre veszélytelen bevonatokkal?

Nem fikció, hanem az élelmiszerkutatás - számomra - egyik legizgalmasabb területe, az ehető filmbevonatok fejlesztése. 

Teljes cikk