adalékanyagok” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Dr. Szűcs Viktória

Élelmiszeripari szakértő

Emulgeálószer-fogyasztás táplálkozási jelentősége

2016. december 16.

Az adalékanyagok kedvezően befolyásolják az élelmiszerek tulajdonságait, megkönnyítik az alapanyagok feldolgozását, javítják a termékek minőségét és meghosszabbítják azok eltarthatóságát.

Az életmódbeli változások (pl. rohanó életvitel, házon kívüli étkezés térhódítása, egyszemélyes háztartások megjelenése) miatt az otthoni élelmiszer-feldolgozás és élelmiszer-tartósítás fokozatosan háttérbe szorul, így egyre nagyobb jelentősége van a feldolgozóipar által előállított termékeknek.

Teljes cikk

Dr. Szűcs Viktória

Élelmiszeripari szakértő

E-gyem ne E-gyem

2017. január 25.

Napjaink élelmiszer fogyasztóinak mindennapi választási döntéseiket számos, gyakran egymásnak ellent mondó információra alapozva kell meghozniuk. Az élelmiszerek előállítása során alkalmazott technológiai megoldások mellett azok összetevői is gyakran a média, és ezáltal a fogyasztók fókuszpontjába kerülnek.

Napjaink talán egyik legellentmondásosabb élelmiszer összetevői az élelmiszeripari adalékanyagok (E-számok). A hazai fogyasztók nemzetközi viszonylatban is komoly aggodalmat éreznek ezekkel az anyagokkal kapcsolatosan.

Teljes cikk