aki” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Molnár András

Agrárközgazdasági kutató

Okszerű, fenntartható talajművelés

2015. május 18.

Az ENSZ 2013-ban tartott 68. Közgyűlése nyilvánította a talajok nemzetközi évének 2015-öt. Ennek apropóján egy hamarosan véget érő, három éves EU projektre illetve annak néhány eredményére szeretném felhívni a figyelmet.

A beszámolónak az is apropója, hogy néhány lelkes Komárom-esztergomi gazdálkodó, falugazdász és talajtani szakértő segítségével egy szakmai nap keretében is lehetőség nyílt az eredmények áttekintésére és azok érintettekhez történő eljuttatásának legalkalmasabb módjának megvitatására.

Teljes cikk

Székely Erika

Vidékfejlesztési szakértő

Nők a mezőgazdaságban – elmélet és gyakorlat

2015. június 11.

Korábbi bejegyzéseinkben már boncolgattuk a témát, amit most egy másik megközelítésből szeretnék megvizsgálni. Talán egy, vagy már két hónap is eltelt azóta, hogy az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) élére állt főigazgató, gyakorlatilag történelmet írt azzal, hogy első női vezetőként vehette át ezt az igen komoly és addig „férfias” pozíciót.

Amikor meghallottam a hírt, mint az intézet egykori kutatója, és mint nő, igazi büszkeséget éreztem. A kinevezett főigazgatót maga az intézet „nevelte”, hiszen ő maga is kutatóként kezdte valamikor az AKI-ban. Én magam 14 évig voltam tudományos munkatársa az intézetnek, így magam is ismerem eddigi szakmai tevékenységét, amely komoly szempont egy ilyen pozícióra jelentkezők kiválasztási folyamata során.

Teljes cikk