eper” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

Benedek Borbála

Kertészmérnök, növényorvos

Eper vagy szamóca?

2015. május 11.

Lassan elérkezik a várva várt nap, amikor igazi, magyar, friss, csillogós, édes epret vásárolhatunk. A magyar szabadföldi eper, azaz a kertészek nyelvén, szamóca szezon néhány nap múlva elindul.

Hamarosan, 4-6 nap múlva a forgalmas utak mentén találkozhatunk a kiírással: magyar eper kapható. Ha már eddig is találkoztunk a felirattal, akkor fóliasátorban, vagy üvegházban termelt szamócát vásároltunk, mert szabadföldi termesztési körülmények között hazánkban a szamóca még egyelőre nem érik. 

Teljes cikk


Benedek Borbála

Kertészmérnök, növényorvos

Közeleg az eper szezon vége, de mi lesz a következő?

2016. június 06.

A hazai szabadföldi szamóca ültetvények betakarítás végéhez közeledik. Itt van tehát lassan az eper szezon vége. A késői érésű fajtákról ugyan még zajlik a betakarítás 1-2-3 hétig, de egyre kevesebb helyen találjuk majd meg az magyar epret árusító standokat. Milyen friss gyümölcs lesz a következő?

Már a múlt hét folyamán vásárolhattunk az idei friss ropogós cseresznyéből és hamarosan számíthatunk a friss meggy megjelenésére is. Jönnek tehát a csonthéjasok sorban, a cseresznye után a meggy, a meggy után barackok és a szilva következik.

Teljes cikk