európaiunió” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Palakovics Szilvia

Agrárpolitikai Szakértő

Új elnökség az Európai Unió Tanácsában

2015. július 28.

A napokban eltöprengtem, milyen nehéz lehet egy ilyen kis országnak, mint Luxemburg, betöltenie a Tanács elnöki tisztségét. Még emlékszem, mikor Magyarország öltötte magára ezt a posztot, ráadásul olyan nagyszabású folyamat kezdetén, mint a KAP reform.

Nem volt könnyű, bár nekünk nem volt tapasztalatunk e téren. Most Luxemburgnak ennél jelentősen több fajsúlyos témát kell kezelnie, de előnyben van, mert idén látja el 12. alkalommal ezt a feladatot.

Teljes cikk

Székely Erika

Vidékfejlesztési szakértő

Vidékfejlesztési Program – Lázas munkában a Kamara

2015. augusztus 03.

Az uniós, vidékfejlesztésre fordítható források megnyílásáról korábban írt bejegyzésem várakozásai beigazolódni látszanak, hiszen tegnap reggel már a magyar közszolgálati média is megerősítette, hogy az új Vidékfejlesztési Program elfogadásáról Magyarország megállapodott a Bizottsággal, így az már csak legfeljebb hetek kérdése lehet.

A források kedvezményezettjeinek legnagyobb hazai érdekvédelmi szervezete a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is erre számít, hiszen lázas munkába kezdett, hogy tagjai minél szélesebb körét megismertethesse a lehetőségek tárházával. A tájékoztatásra többféleképpen készülnek.

Teljes cikk