fenntarthatóság” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

Rezneki Rita

Agrár-környezetvédelmi szakértő

Kettősség az agrár-környezetvédelemben: mi legyen a cél, az extenzív, vagy az intenzív gazdálkodás?

2016. június 11.

A blogon már többször olvashattak az EIP-pel, azaz az Európai Innovációs Partnerséggel kapcsolatos cikkeket, legutóbb az EIP honlap megnyitásáról. Az elmúlt hetekben a témában rendezvénysorozatot tartottak, ahol volt szerencsém moderálni agrár-környezetvédelmet érintő témákban a gazdálkodók és a kutatók közti eszmecserét. A műhelybeszélgetések célja elsősorban a hálózatépítés, a kutatók és a gyakorlati megvalósítás közti párbeszéd élénkítése volt.

A cikkben az elhangzott beszélgetések tanulságaiból fogok csemegézni.

Teljes cikk

Székely Erika

Vidékfejlesztési szakértő

Fenntarthatóság kontra támogatásból megvalósított fejlesztések - egy szakmai konferencia eredményei

2016. december 05.

Immár harmadik alkalommal volt szerencsém részt venni az ország egyik legnagyobb agrárkonferenciáján, amelyet negyedik éve december elején szerveznek meg a Balaton aranypartjának városában, Siófokon.

A kétnapos, az idei évben is szinte teltházas eseményen a Közös Agrárpolitika (KAP) jövője, a vidékfejlesztési támogatáspolitika helyzete, az ehhez szorosan kapcsolódó agrárfinanszírozás volt az első nap délelőttjének fókuszában.

Teljes cikk

Dr. Szűcs Viktória

Élelmiszeripari szakértő

Élelmiszer innováció kutatói szemszögből

2017. február 28.

Negyedik alkalommal került megrendezésre a nemzetközi élelmiszer innovációs konferencia (International Conference on Food Innovation, FoodInnova) a bolognai egyetem cesenai kampuszának szervezésében 2017. január 31. és február 3. között.

A konferencia előadásai főként az új innovatív megoldásokra (előállítás, csomagolás és biztonsági aspektusok), kiemelt tekintettel a fenntarthatóságra, az élelmiszer veszteségek csökkentésére, valamint a melléktermékek felhasználására koncentráltak.

Teljes cikk