gazdálkodás” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Sánta Edina

Vidékfejlesztési szakértő

Gyüttmentek

2015. augusztus 26.

Kik ezek és honnan jöttek?- kiabál oda Pista bácsi szembe szomszédjának, Terkának. Valami városi gyerekek. Azt mondják, ők itt gazdálkodni, élni akarnak. Önfenntartást emlegetnek. Majd meglátjuk, mi lesz belőlük. - feleli Terka néni.

Éppen ezt a kérdést járja körbe az idén először megrendezésre kerülő Gyüttment Fesztivál. A nógrád megyei Csobánkapusztán, a Fiatalok a Magyar Vidékért Alapítvány szervezésében augusztus 27. és 30. között megvalósuló "gyüttmentek találkozója" a vidéken letelepedni vágyó városi fiatalok, családok és a már vidékre költözött ex-városlakók és vidéki közösségek számára létrejövő rendezvény, ahol az ország egész területéről érkező résztvevők oszthatják meg egymással tapasztalataikat az új életmódjukról, nehézségeikről, sikereikről, terveikről.

Teljes cikk

Benedek Borbála

Kertészmérnök, növényorvos

Hogyan kapcsolódik az amerikai elnökválasztás időpontja és a gazdálkodás?

2016. november 14.

Éppen a mezőgazdasági termelés okán került keddi napra a mindenkori amerikai elnökválasztás időpontja. Miért éppen a szuperkedd lett a kiválasztott nap a hétből? Én magam sosem gondoltam volna, hogy éppen miattunk, gazdálkodók miatt!

Az időpont kiválasztása 1845-re nyúlik vissza, amikor nemcsak a keddi napot választották ki, hanem azt is eldöntötték, hogy a választásokat mindig november első hétfője után kedden tartják majd.

Teljes cikk