gazdálkodásinapló” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Rezneki Rita

Agrár-környezetvédelmi szakértő

Egységesített Gazdálkodási Napló

2016. február 11.

2016. január 1-től már az egységes gazdálkodási naplóban vezethetik a gazdálkodók az adminisztrációs kötelezettségeiket.

A gazdálkodóknak a gazdálkodási napló vezetése a legjelentősebb dokumentáció. A gazdálkodás során végrehajtott tevékenységeket, megfigyeléseket, adatokat a napló meghatározott lapjain kell lejegyezni. Az egyes támogatások ellenőrzésekor is fontos alapdokumentum a napló.

Teljes cikk

Egységesített gazdálkodási napló ingyenesen a gazdáknak

2016. március 31.

Papp Gergely

Agrárgazdasági szakértő

A mezőgazdasági termelők mindennapjainak természetes része lett az elmúlt évtizedben, hogy egyre több adminisztratív vagy nevezzük nevén bürokratikus tevékenységet kell ellátniuk.

Vannak olyanok, akik azzal kecsegtetik a gazdálkodókat, hogy ez „teher” a jövőben csökkenhet. Azonban a realitás az, hogy a támogatások megszerzése, a jogszabályoknak történő megfelelés valószínűleg inkább csak növelni fogja a következő évtizedben azt az adat és információ mennyiséget, amire a hatóságoknak szüksége van, hogy a szabályokat betartassák és szerencsés esetben a támogatásokat kifizessék. Ezzel a termelők is tisztábban vannak, a gazdák többsége már megértette és meg is szokta, hogy adatokat kell szolgáltatnia, ezt a rendszer természetes velejárójának tartják.

Teljes cikk