helyitermék” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

Benedek Borbála

Kertészmérnök, növényorvos

Egy igazi székely sör

2016. február 08.

Ha Erdélyben kirándul az ember és elutazik egészen Csíkszeredáig, feltétlenül érdemes meglátogatni azt az üzemet, ahol egy igazi székely termék készül.

Ez a termék sokak által kedvelt, aranyos színével, és fehér kalapjával főleg a nyári melegben oltja szomjunkat. Igen, ez a bejegyzés egy sörről fog szólni, még hozzá az igazi székely sörről, a Csíki sörről.

Teljes cikk

Székely Erika

Vidékfejlesztési szakértő

Helyi terméket az asztalra – a tudatosság útján

2016. március 08.

2016. március 31-ével zárulnak a „Helyi termék” éve programsorozat szakmai fórumai, amelyek kiemelt célja volt, hogy a helyi terméket gyártók szakmai ismeretei bővüljenek, és kérdéseikre választ kapjanak.

De vajon a fogyasztói réteg tisztában van-e azzal, hogy mi is az a helyi termék, mit takar a mögötte megjelenő minőség és tartalom?

Teljes cikk

Székely Erika

Vidékfejlesztési szakértő

Helyi termék – biztonságos élelmiszer

2016. március 22.

A korábbi bejegyzésemben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Helyi termék” című kézikönyvének megjelenéséről írtam, amely többek között az élelmiszer-előállítás élelmiszerbiztonsági és higiéniai szabályait külön fejezetben foglalja össze, és ami már letölthető formátumban is megtalálható a Kamara weboldalán.

Az élelmiszer előállítók és a témával foglalkozó szakértők mindig nagy felháborodással hallgatják azokat a kijelentéseket, amelyek az egészséges élelmiszerről szólnak. Véleményük szerint minden hivatalosan előállított és a boltok polcain kapható élelmiszer egészséges, hiszen az élelmiszer szó maga is azt jelenti, hogy emberi fogyasztásra alkalmas, az előállítás bevizsgált körülmények között zajlik, vagyis nyugodtan megvásárolhatjuk és megehetjük azokat.

Teljes cikk