képzés” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 4

Székely Erika

Vidékfejlesztési szakértő

Tudni, vagy tudatni, szervezzük meg, vagy hagyjuk szabadon?

2014. december 13.

Vidékfejlesztési szakértőként igen sok konferencián van szerencsém részt venni, ahol – legyen szó a vidékfejlesztésről, vagy a mezőgazdaságról, de akár az élelmiszeriparról is – valamelyik előadó, vagy hozzászóló szinte mindig felhívja a figyelmet a tudás, az információ jelentőségére.

Néhány nappal ezelőtt, egy Siófokon megrendezett nagyszabású agrárkonferencián a kutatás-fejlesztés képviselője beszélt arról, hogy a tudás mekkora érték ma a világban, de mit sem ér a felhasználó számára, ha ő nem értesül róla, ha nincs lehetősége megismerni annak tartalmát, azt senki nem jutattja el a számára.

Teljes cikk

Székely Erika

Vidékfejlesztési szakértő

Megmérettetésen a szaktanácsadók – túl az első alapképzésen

2016. november 20.

2013 ősze óta most van újra lehetőségük a névjegyzéki szaktanácsadóknak arra, hogy eleget tegyenek azon jogszabályi kötelezettségüknek, amely alapképzésben való részvételt és sikeres vizsgázást ír elő számukra. Az első vizsgázók november 17-én, csütörtökön adhattak számot felkészültségükről.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara november 15-én kezdte meg a névjegyzéki szaktanácsadók kötelező alapképzésének lebonyolítását, amelynek első helyszíne Veszprém volt.

Teljes cikk

Székely Erika

Vidékfejlesztési szakértő

Folytatódik a szaktanácsadók megmérettetése – félidőben az alapképzések

2016. november 27.

November közepén kezdődtek a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadók kötelező alapképzései, amelyek hat alkalommal, az ország három helyszínén, kétnapos felkészítő tréninget és egy harmadik, vizsganapot foglalnak magukban. Szombaton, Katalin napon zárult a harmadik képzés Gödöllőn, úgyhogy immár túl vagyunk a felén.

Előző bejegyzésemben számoltam be arról, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara november 15-én kezdte meg a névjegyzéki szaktanácsadók kötelező alapképzésének lebonyolítását, amelynek első helyszíne Veszprém volt.

Teljes cikk

Székely Erika

Vidékfejlesztési szakértő

Lezárult a szaktanácsadók alapképzése – a szaktanácsadók teljesítették kötelezettségüket

2017. január 18.

Tavaly, december 10-én tartották az utolsó vizsganapot a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadók kötelező alapképzése keretében, ami azt jelenti, hogy azok a szaktanácsadók, akik 2016-ban kötelezettek voltak és teljesítették a képzést, ezzel eleget tettek a jogszabályi kötelezettségüknek és tovább folytathatják tanácsadói tevékenységüket.

Korábbi bejegyzéseimben beszámoltam a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara névjegyzéki szaktanácsadók számára szervezett kötelező alapképzésének első két etapjáról, arról, hogy a résztvevők elégedettek a kommunikációs tréningre épülő képzési napokkal, és még a tréninghez szkeptikusan hozzáállók is aktivizálják magukat a feladatok végrehajtásában, az együttgondolkodásban. Beszámoltam a felkészültség magas fokáról és arról is, hogy volt egy-két olyan eset is, amikor ez nem volt jellemző.

Teljes cikk