klímaváltozás” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Molnár András

Agrárközgazdasági kutató

Klímabarát(abb) vidékfejlesztés

2015. január 29.

A klímaváltozás, mint téma, ma már megkerülhetetlen része a közbeszédnek, szakpolitikáknak. Mivel egy nagyon összetett jelenséggel állunk szemben, ezért egy-egy tudományosan alátámasztott beavatkozás lehetőségét gyakran nagyon nehéz átültetni a gyakorlatba, megfogalmazni azt a programok szintjén.

Nincs ez másként a klímaváltozás negatív hatásai ellen egyre nagyobb erőfeszítésekkel fellépő vidékpolitikában sem. Ezt a hiányosságot igyekszik pótolni egy nemrégiben megjelent, meglehetősen vaskos – közel 500 oldalas – kiadvány, amelyre rövid kedvcsinálóval szeretném felhívni a figyelmet. Azért is érdemes figyelmet szentelni rá, mert a közép-kelet európai régió tekintetében magyarországi esettanulmányok is színesítenek. A zárójelentés egy hat intézményből álló konzorcium közel egy éves munkájának eredményeit foglalja össze.

Teljes cikk

Benedek Borbála

Kertészmérnök, növényorvos

A fiatalok képzésén múlik a jövőnk – FAO kiadvány már magyarul is!

2016. november 09.

A FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) olyan, magyarul is elérhető tájékoztató anyagot hozott létre, amely alkalmazásával a gyerekek és az ifjúság játszva tanulhat a klímaváltozásról, energia kérdésekről.

A „Klímaváltozás Jelvényprogram” (Climate Change Challenge Badge) egy olyan oktatócsomag, amely 5 és 18 év közötti gyermekek és fiatalok részére készült, és olyan szórakoztató feladatokat tartalmaz, amelyekkel a játszva tanulás szellemében a gyerekek tájékozódhatnak a Földet érintő fontos klimatikus kérdésekről.

Teljes cikk