nyúl” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Benedek Borbála

Kertészmérnök, növényorvos

Mit esznek a mezei nyulak, télvíz idején?

2016. január 07.

Többek között akár almafákat. A mezei nyúl kifejezetten kedveli az almafa törzsét és minden fás részét. A téli időszakban a kertészek és a földet művelők kettős érzésekkel fogadják a lehulló havat. Egyrészt örülnek, mert a téli csapadék pótolhatatlan. Ilyenkor bízunk abban, hogy a téli csapadék feltölti a talajainkat, amelyből a vegetációs időben is tudnak majd növényeink „táplálkozni”. Másrészt pedig óvakodunk a hótól, főképpen akkor, ha almás kerttel rendelkezünk.

A mezei nyúl kifejezetten kedveli az almafákat. A mi almás kertünkben jelenleg is zajlik az almafák metszése. A megjelenő hó óta egyre inkább növekszik a nyulak által károsított almafák száma. Már eddig is tapasztaltuk, hogy egy-egy fát károsítottak a nyulak. Ez a kár nem végleges a fa számára, mégis egy törzsön lévő felületi sérülés, a kéreg lehántása, hosszú távon egy áru termő ültetvényben nem szerencsés folyamat.

Teljes cikk

Benedek Borbála

Kertészmérnök, növényorvos

Nemcsak mi emberek, a mezei nyulak is válogatnak, ha ételről van szó

2017. március 24.

Érdekes jelenség történt a télen egy almás kertben. A jelenség kapcsán megtudhattuk, hogy nemcsak az emberek, hanem a mezei nyulak is válogatnak eleség és eleség között.

A folyamat jól mutatja, hogy az almafák esetében a törzsvédő háló, évek múltán is szükséges.

Teljes cikk