tudásmenedzsment” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 3

Székely Erika

Vidékfejlesztési szakértő

Helyi terméket az asztalra – a tudatosság útján

2016. március 08.

2016. március 31-ével zárulnak a „Helyi termék” éve programsorozat szakmai fórumai, amelyek kiemelt célja volt, hogy a helyi terméket gyártók szakmai ismeretei bővüljenek, és kérdéseikre választ kapjanak.

De vajon a fogyasztói réteg tisztában van-e azzal, hogy mi is az a helyi termék, mit takar a mögötte megjelenő minőség és tartalom?

Teljes cikk

Székely Erika

Vidékfejlesztési szakértő

Egymástól tanulni – igény van a tapasztalatcserére

2016. július 29.

Elismert tény, hogy a tudás, a szakmai hozzáértés a XXI. század kiemelkedő jelentőségű a nemzetgazdaság egészében és egyre többen ismerik fel annak megszerzési igényét.

Számos közgazdasági elemzés kimutatta már, hogy a tudás – mint az emberi képesség része – meghatározó termelési tényező és egyben jelentős szerepe van a versenyképesség fokozásában.

Teljes cikk

Székely Erika

Vidékfejlesztési szakértő

Vadkárfelmérés – fókuszban a kommunikáció, a tudásátadás

2016. augusztus 24.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egyik összevont osztályülésén vettem részt, amelyet nagy érdeklődéssel vártam, de nem csak én, hanem a meghívott osztálytagok, szakértők és a sajtó képviselői is. A tavalyi évben a NAK és a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Vadvilág Megőrzési Intézete vadkár témakörben végzett kérdőíves felmérést, amelynek eredményeit ezen az ülésen ismerhette meg a nagyközönség.

Néhány alapinformáció a kérdésben. Az új vadgazdálkodási törvény új alapokra helyezi és szigorúbban szabályozza a vadkár viselését és megtérítését. A törvény értelmében vadkárnak minősül a gímszarvas, a dámszarvas, az őz, a vaddisznó, valamint a muflon által a mezőgazdaságban és az erdőgazdálkodásban, az őz, a mezei nyúl és a fácán által a szőlőben, a gyümölcsösben, a szántóföldön, az erdősítésben, valamint a csemetekertben okozott kár tíz százalékot (a továbbiakban: természetes önfenntartási érték) meghaladó része.

Teljes cikk