turizmus” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Juhász Anikó

Kutatás-fejlesztési referens

Síelés tehénbőgéssel, avagy mi is az a diverzifikáció?

2015. február 12.

A diverzifikációnak több fajtája van, a falusi turizmus az a hagyományos agrárgazdaságtan szerint nem is része az egyébként meglehetősen tág fogalomnak, hiszen az elsősorban a termékszerkezet bővítést és a feldolgozás kialakítását foglalja magában. A vidékfejlesztés felől érkező másik idegen szó, a multi-funkcionalitás a tevékenységek kibővítését jelenti. Ez már lehetővé teszi, hogy diverzifikációként határozzuk meg a gazdaság termelési funkciói mellett, az ökológiai (tájfenntartás, talajvédelem), a társadalmi és kulturális (turizmus, hagyományőrzés) tevékenységeit is.

Végre eljutottunk síelni! Szeretem ezt a sportot, a férjem viszont nem, én meg utálok hóláncot szerelni. Ezt az ördöglakatot az elmúlt tíz évben nem tudtuk kinyitni, ezért a család hó élménye a két hazai pályára korlátozódott.

Teljes cikk

Sánta Edina

Vidékfejlesztési szakértő

Vakáció a gazdánál

2015. július 17.

Bárányok és felhők, hét ágra tűző nap, szénakazal, istálló, zamatos gyümölcs, friss tej és kakaskukorékolás. A nyár nagyszerű lehetőséget teremt gyerekeinknek, hogy megelevenedjenek képeskönyveik és valódi élmények útján ismerjék meg az életet vidéken, a farmon, és azt, hogy mi fán terem az élelem.

Ez ma már nemcsak a városi kölyköknek jelent igazi felfedezést. Vidéki kortársaik sem biztos, hogy ismerősek ezen a téren. A háztáji gazdálkodás, a betevő megtermelése, a veteményes és jószág gondozása már nem alapvető vidéki gyakorlat.

Teljes cikk