táplálkozás” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Benedek Borbála

Kertészmérnök, növényorvos

2016 – A hüvelyes növények nemzetközi éve

2016. január 18.

A hüvelyes növényekről nemcsak a Gazdablogban olvashatnak, hanem a National Geographic oldalán is. Az Egyesült Nemzetek Szervzete (ENSZ) az elfelejtett hüvelyes zöldségnövények „érdekében” kampányt hirdet. A szlogen egyszerű és hangzatos: „Tápláló magvak és a fenntartható jövő". Az ENSZ kezdeményezése alapján a 2016-os év a lenézett és elfelejtett hüvelyes zöldségnövények nemzetközi éve lesz.

A kezdeményezés alapvető célja, hogy felhívják a figyelmet ezekre a növényekre, azok táplálkozásbiológiai előnyeire, és ezzel együtt segítség lehet a kampány a gazdáknak is. A hüvelyes termésű növények, ahogyan azt az új évi bejegyzésben is olvashatták, kiváló ízük mellett, magas fehérje és mikrotápanyag tartalmukkal is hasznosak az emberi szervezet számára.

Teljes cikk

Dr. Szűcs Viktória

Élelmiszeripari szakértő

Élelmiszerek újragondolása - Zsiradékok

2017. március 28.

Szinte elképzelhetetlen olyan hazai táplálkozási szokásokat és egészségügyi állapotot bemutató beszámolót találni, amely ne arra a következtetésre jutna, hogy a helyzet nem túl rózsás.

Nemzeti statisztikák és felmérések - kiemelt tekintettel a TÉT Platform Egyesület 2016-ban 1019 fő bevonásával végzett reprezentatív vizsgálatainak eredményeire - alapján számos kiegyensúlyozott táplálkozást támogató termékfejlesztési javaslat megfogalmazható. Elsőként nézzük az étkezési zsiradékokat.

Teljes cikk