termékfejlesztés” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Dr. Szűcs Viktória

Élelmiszeripari szakértő

Horizontális együttműködési lehetőség az élelmiszeriparban

2017. március 22.

Két alapvetően egészséges élelmiszer összege egy fokozott kedvező egészségügyi hatásokkal rendelkező termék. Álom vagy valóság?

Kiváló példája ennek a bolognai egyetem kutatóinak munkája, amely során a mediterrán diéta két értékes tápanyagokban gazdag alapvető alapanyaga, a paradicsom és az olívaolaj egységesítésével új terméket fejlesztettek ki.

Teljes cikk

Dr. Szűcs Viktória

Élelmiszeripari szakértő

Élelmiszerek újragondolása - Zsiradékok

2017. március 28.

Szinte elképzelhetetlen olyan hazai táplálkozási szokásokat és egészségügyi állapotot bemutató beszámolót találni, amely ne arra a következtetésre jutna, hogy a helyzet nem túl rózsás.

Nemzeti statisztikák és felmérések - kiemelt tekintettel a TÉT Platform Egyesület 2016-ban 1019 fő bevonásával végzett reprezentatív vizsgálatainak eredményeire - alapján számos kiegyensúlyozott táplálkozást támogató termékfejlesztési javaslat megfogalmazható. Elsőként nézzük az étkezési zsiradékokat.

Teljes cikk