Köztudott, hogy a laminált padló beszerzése és lerakása viszonylag könnyű feladat, ezért is annyira népszerű ez a burkolattípus. Gyakori jelenség továbbá, hogy a vásárlók az új laminált padlózatot egyénileg építik be az otthonaikba. Kellő tervezéssel és odafigyeléssel ez valóban lehetséges, ugyanakkor az a tapasztalat, hogy a lelkesedés hevületében és a gondok közepette elkapkodják a műveletet és végül nem lesz kielégítő az eredmény.

Mindezek tükrében azt szoktuk javasolni, hogy lehetőleg bízzák meg az üzletek szakembereit, hogy segítsenek ezekben a munkálatokban. Sok esetben már a laminált padló kiválasztásánál is jól jön a segítség, a telepítésről nem is beszélve. Annak érdekében, hogy jobban átlássuk ezt az egész folyamatot, készítettünk egy összefoglalót az egyes lépésekről:

  1. Igényfelmérés:

Fontos, hogy mielőtt kiválasztjuk a számunkra szimpatikus laminált padlót, tartsunk egy előzetes konzultációt, ahol a különféle műszaki, esztétikai és anyagi szempontok egyaránt egyeztetésre kerülnek. Előfordul, hogy a vásárló eredeti elképzelése nagymértékben megváltozik egy józan tanácsadás hatására.

  1. Kiválasztás:

A helyszíni megtekintés során lehetőségünk nyílik arra, hogy testközelből meggyőződjünk a kiszemelt laminált padló véglegességéről, vagy esetleg egy árnyalattal eltérő darab mellett tegyük le a voksunkat.

  1. Szállítás és tervezés:

Az üzletek sok esetben a házhoz szállítást is vállalják, ami nem csupán kényelmi, hanem biztonsági előnyt is jelent. Ezt követően a szakemberek alaposan felmérik a helyiségek paramétereit, majd a burkolatot is precízen kimérik.

  1. Lerakás:

Végül a laminált padlódarabok méretre vágása és elhelyezése következik, amely a szakemberek rutinja miatt kívülről nagyon egyszerűnek tűnik, de valójában azért sok odafigyelést igényel.