Az elektromos, automatikus működésű úszókapu több érdekességet rejt magában, mint amit így elsőre gondolnánk. Ez egy összetett gyártmány, amelyet gondosan megterveznek, legyártanak és tesztelnek.

Ha a telephelyén van elektromos úszókapu, annak elsősorban biztonságosnak kell lennie, vagyis rendeltetésszerűen kell működnie. A kockázatértékelés, a kiterjedt elemzések, a pontos mérések és az egyéb tesztek által lehet ezt megvalósítani. Ám van néhány érdekesség, amit nem biztos, hogy tudott az úszókapuk kapcsán.

Először is ezeknek ki kell állniuk egy állóképességi tesztet, akárcsak a csúcssportolóknak. A csúcssportolók állóképességi teszteken mennek keresztül, hogy megtudják, mennyire egyenletes teljesítményt képesek nyújtani az idő múlásával, és hogyan reagál a szervezetük a stressz hatására. Az úszókaput hasonló tartóssági teszteknek vetik alá.

Ezeknek a gyártmányoknak továbbá van sebességkorlátozása is. Az úszókapu egy mozgó tárgy, amelyen naponta áthalad a forgalom. Az utolsó dolog, amit szeretne, az az, hogy ez eltaláljon egy személyt vagy járművet.

Továbbá jól kell teljesíteniük az időjárási viszonyoktól függetlenül. Jöhet eső, hó vagy hőség, megfelelően kell működniük minden időszakban. Végül pedig az elektromos típusokról jó tudni, hogy jelzik, ha karbantartásra van szükségük. Annak ellenére, hogy a gyártmányba van beépített szakértelem, mégis időnként ütemezett karbantartást igényel. Tulajdonosként fontos tudnia, hogy Ön felelős azért, hogy kapuja állandóan kiváló állapotban legyen.