Akár babaüzletekben, akár webáruházakban böngészünk, a legtöbb gyermekszoba kiegészítő között hamar rátalálunk a falmatricákra. Népszerűségük nem meglepő, hiszen segítségükkel bármelyik helyiség falait színessé tehetjük anélkül, hogy hosszú ideig bíbelődnénk az ecsetekkel – ráadásul a falmatricák felhelyezése különösebb kézügyességet sem igényel.

Ahhoz, hogy milyen darabot válassz, egy rövid inspirációs körképet adunk.

Felhők fölött

Újszülötteknek vagy nagyobb gyerkőcöknek egyaránt tökéletes választás lehet, ha „vattapamacsszerű” felhőket varázsolunk a falra. Akár egy mosolygós falmatrica napocskát, vagy esetleg egy kedves holdat is elhelyezhetünk a kiságy fölé. Fiús szobákban a repülők nagy izgalmat kelthetnek, de a plafonra ragasztott csillagok is jó választást jelentenek. Ha mindezt világítós falmatricákkal tesszük, biztosan garantált az öröm.

Állatok

A falmatrica nagyszerű választás lehet, ha egy dzsungel vagy szafari hangulatát szeretnénk felidézni a gyerekszobában. Egy kis mókus vagy medvebocs pedig minden erdő-rajongó családban mosolyt csalhat az apró arcokra.

Letisztult & minimál

Napjainkban különösen népszerűek a letisztult, sokszor pasztellszínekben úszó gyerekszobák. A „kevesebb néha több” elv alapján pedig akkor is bátran nézzünk szét a falmatrica darabok között, ha nem kifejezetten a figuratív darabokat szeretjük. Letisztultabb formák között találhatunk különböző színű pöttyöket vagy akár apró szívecskéket is, amik diszkrét bájt csempésznek bármelyik szoba falára.