A mai világban már szinte minden ötlet megvalósítható, ha kitalálja valaki, hogy beltérben szeretne kertet berendezni, akkor erre lesz lehetősége. A beltéri kertek törekvése többek között azért is alakulhatott ki, mert egyre több ember él távol a természettől, egyre többen laknak panelben, ezért egyre többek szeretnének kicsit közeledni a természethez. Ennek egyik módja, hogy egyfajta ‘urban jungle’ design-t valósítunk meg otthon, növényeket, műfű szőnyeget terítünk le a lakásban.

Az utóbbi pár száz évben az emberiség fittyet hányt a természetre, rombolták, ahol érték, mindenféle eszközt megragadva rombolták a bolygónkat. Ezt felismerve és ettől elhatárolódva kezdtek el az emberek nagy számban környezettudatosabban élni. Ennek az egyik megjelenési formája az is, hogy elterjedtek a beltéri dzsungelek, egyre több szobanövény kap otthont a belvárosi lakásokban. A lakásokban megteremtett romantika sokaknak vonzó. Azonban nem lehet egy otthoni környezetben mindent meghonosítani, így jönnek újból képbe a mesterséges megoldások, mint amilyen a műfű is.

 

A műfű élethű mása az igazi gyeptéglának, az új darabok meglepően hasonlítanak az eredetire, színben, formában egyaránt hajaznak az igazi fűre. Beltéren kényelmet is biztosít a lakók számára, hiszen az igazi fűvel ellentétben nem laknak benne élősködők, nem kell félni attól, hogy kipusztul, ráadásul könnyen lehet takarítani is a műfüvet, így szükség esetén porszívóval, tisztítószerrel is tisztítható. A gyeptégla árak négyzetméterben számítandóak, vannak belőlük alacsonyabb és magasabb árkategóriába tartozóak is. A lakossági műfüvek a közepes árkategóriába esnek, ezek között különféle szálhosszúságú és színű elemeket találunk.