Ma már egyenesen trendinek számít az, ha valaki elkezd natúr kozmetikumokat használni, de ezen túl, hogy ez egy menő dolog napjainkban, még hasznos is hiszen ezek a termékek tényleg hasznosak a bőrünk számára és vannak olyan bőrápolási készítmények, melyeknek a használatát egyenesen kötelezővé kellene tenni, ilyenek mondjuk a napvédőt tartalmazó készítmények.

Nem csak az árcímkéket kell megnézni persze a boltokban, nem ettől függ, hogy valami tényleg minőségi -e, hanem azt kell lecsekkolni jó alaposan, hogy milyen összetevői vannak az adott terméknek. Ha megtaláltuk, hogy mi számunkra az ideális terméktípus, minek vannak megfelelő összetételei, akkor bármiből meg fogjuk találni a sajátunkat, krémekből, olajokból egyaránt. A ligetszépe olaj mondjuk a száraz bőrűek számára lesz ideális választás, de úgy, hogy a ligetszépe olajak nem tömítik el teljesen a pórusokat, a shea vaj szintén segít a száraz bőrűeknek, az organikus szilárd szappanok között több pedig a zsíros bőr gyógyításában tud szerepet játszani.

Még ha ezeket a fontos első lépéseket meg is tesszük, akkor is érdemes megfigyelni azt, hogy az adott embernek személy szerint pontosan mi lesz jó, ideális. Van, hogy ennek érdekében meg kell kérdezni szakembereket is, hogy célzottan fel tudjuk venni a harcot a bőrtípusból adódó problémákkal. A száraz bőrt például érdemes olyan natúr kozmetikumokkal ápolni, mint amilyen a ligetszépe olaj, ez egy rendkívül magas linolénsav tartalmú készítmény. A gamma linolénsav tartalmának köszönhetően különösen elsősorban a pikkelyes és problémás bőr ápolására alkalmas ez az olaj típus. A ligetszépe olajak a bőr vízvesztésének, kiszáradásának megakadályozásában segítenek, segítik a bőr védőrétegének helyreállítását, a bőr megújulását. Sokan félnek az olajoktól, mert attól tartanak, hogy elzsírosodik majd tőlük a bőrük. Viszont a ligetszépe olaj nem ad teret a bőr kóros elzsírosodásának, ami pattanásosodáshoz vezethet.