Az már bevett szokásnak számít napjainkban, hogy egyesek a műfű mellett döntenek, amikor a kertjük füvesítéséről van szó, de az, hogy a műfű teraszra kerüljön, már egy magasabb szint.

Az erkélyek és a teraszok a belvárosi otthonok “zöldövezetei”, a legtöbbeknek nem adatik meg, hogy kertes házuk legyen, de annál többen rendelkeznek kisebb-nagyobb erkéllyel, terasszal. Ezeket egyre melegebb burkolatokkal vonják be napjainkban, hogy otthonosságot, stílust adjanak nekik. Ezen a ponton jött az az ötlete valakinek, hogy vajon hogy mutathat a műfű teraszra telepítve?

Mára pedig egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel világszerte. Egy erkély és terasz akár fedett, akár fedetlen, gyönyörűen burkolható műfűvel, ez ráadásul a biofil érzetű embereknek különösen jó opció lehet. A belváros, a paneldzsungel egysíkúsága, szürkesége a legtöbb ember számára taszító, akkor is, ha végső soron el tudják viselni ezt az állapotot. De azok, akik csak kényszerűségből vannak panelben, azoknak kínszenvedés az, amikor semmi zöld nincs az életterükben.

Ez részben azért van, mert nem is lehet megoldani, hogy valóságos élet vegye körbe az embert egy ilyen környezetben. Egy-két szobanövényen túl nem sok mindent lehet ültetni egy panelben. De a műfű teraszokra helyezése alternatív megoldást nyújthat, olyan érzése lehet az embereknek általuk, hogy még ha nem is igazi fű van a talpuk alatt, de azért mégis csak van valamilyen természetközeliség az otthonukban.

Pláne akkor, ha valaki sokat tartózkodik a teraszon, érdemes elgondolkodnia a műfű teraszra kihelyezésén, mert 100%, hogy ez fel fogja dobni a helyiség megjelenését, kellemes érzetet fog nyújtani, amikor a lakásból kilépünk a balkonra.

A műfű vízálló, UV rezisztens, fagyálló, állatbarát, gyerekbarát, szép és élethű, így mindenképp ideális választás egy olyan kültéri platformon, mint amilyen az erkély. A műfű teraszon nem szokványos padlóburkolatok táborát erősítve egy színes, tapintásra kellemes, emiatt pedig örömforrásokat felszabadító hatással rendelkezik.