Közeledik a tél, vele a fűtésszezon, és a jelenlegi gazdasági helyzet miatt valamennyien elgondolkozunk azon, hogy hogyan tudnánk csökkenteni rezsiköltségeinket. Habár már elkezdődtek a hideg idők, még mindig akadnak olyan napok, mikor a lakás felújításával, hőszigetelésével foglalkozhatunk.

Ilyen lehet az ablakok műanyag ablakra való cseréje, mely jelentősen segítheti a lakás melegen tartását és a rezsidíjak csökkentését. A műanyag ablak hőátbocsájtási tényezője alacsonyabb, így kevésbé engedi át a hideget, illetve jobban bent tartja a meleget. Rengeteg méretben fellelhető, sőt, a gyártók többsége vállal előzetes felmérést és személyreszabást, melynek során pont akkora és olyan műanyag ablak készül majd el, amelyet a vevő szeretne.

A fa ablakok mellett szólt régen, hogy biztosítottak egyfajta légáramlást, ami megakadályozta például a penész kialakulását, azonban hőszigetelési funkciót aligha tudtak betölteni. A légáramlási funkciót a műanyag ablak úgy tudja betölteni egy szellőzőnyílás segítségével, hogy közben nem vagy alig veszít a hőátbocsájtási hatékonyságán.

Az ablakok cseréje a lakás homlokzatának is új külsőt adhat, a műanyag ablakok általában több színben elérhetőek és karbantartásuk is ideális, mivel nem kell pár évente újrafesteni vagy pácolni, mint a fa ablakot. A hőszigetelés mellett, a műanyag ablak használata növeli a komfortérzetünket, csökkenti a környezeti ártalmakat és még a pénztárcánkat is kíméli. Az ablakcserével járó munkafolyamatok kedvező lefolyásúak, hiszen miután megvannak az új ablakok, egy jó szakember egy nap alatt be is tudja szerelni őket.