A Magyar Falu Programnak köszönhetően elindult az óvodai udvarok és a közterületi játszóterek fejlesztése. Erre az 5000 fő alatti lakossági létszámmal rendelkező településekről tudnak jelentkezni az óvodák és az önkormányzatok.

A Magyar Falu Program kitűzött céljai között szerepel vidéken a népességmegtartás, valamint a népességnövelés is. Fontos felismerni, hogy mely területekbe érdemes beruházni ahhoz, hogy az emberek valóban vonzónak és igényesnek találják az adott környezetet. A Magyar Falu Program által a gyermekek testi és lelki fejlődése is elő van segítve, hiszen a környezet színvonalának emelése hatással van a gyermekekre is.

Ezért ezek nem luxusnak tekinthető fejlesztések, hanem alapvető fontosságúak a gyermekek fejlődése szempontjából is. Gondoljunk csak bele, mennyire más egy fejlettebb, modernebb játszótéri környezet, mint egy szegényes, hiányos, rossz minőségű verzió. Érdemes befektetni gyermekeink fejlődésébe, és azokba a környezeti adottságokba, melyek körül veszik őket. A Magyar Falu Program pályázatát kiírók ennek fontosságát ismerték fel.

Számos településen bőven van mit tenni az óvodai udvarok, valamint a játszóterek fejlesztéséért, ezért érdemes megragadni a Magyar Falu Programnak köszönhető lehetőséget. A faberland.hu oldala is közreműködik a Magyar Falu Programnak a megvalósításában, ezért érdemes általuk is megvalósítani a felújításokat és korszerűsítéseket. Tegyen Ön is a gyermekek egészséges és kiegyensúlyozottabb fejlődéséért!