A társadalom és a modern piac fejlődésével a fogyasztók egy része már nem vásárol irodai széket, hanem közvetlenül felveszi a kapcsolatot a gyártókkal a saját preferenciákon történő mérés és testreszabás érdekében. Ma már sok irodai szék gyártó is alkalmaz ilyen gyártási módot, amely által testreszabhatóvá válik ez a fajta bútordarab.

Két fő mód van az irodai szék testreszabásához, amit itt kitudunk emelni. Az egyik fő módja a  testreszabásnak az ügyfelek tervezése szerint történik. A megrendelők tervrajzokat készítenek a gyártók pedig formát adnak ehhez a gyártáshoz. Ez a testreszabási mód viszont drágább és több ideig tart.

A másik kiemelkedő mód pedig a gyártói tervezés szerint történik. Az irodai székek gyártói eredeti termékeiben a cégek különböző szöveteit, modelleit, konfigurációt alkalmazzák. Ez a testreszabási mód alapvetően a gyártó eredeti terméktervének frissítésére és módosítására szolgál. A gyár jobban ismeri azt a technológiai folyamatot, amely szükséges egy termék legyártásához, ami lerövidítheti a szállítási ciklust.

Az egyedi, testreszabott irodai szék egyik fő előnye a következőben rejlik. A múltban a gyártók minden hónapban elkészítettek néhány készletet a hagyományos darabokból és néha az értékesítés csökkenése növeli a készletek felhalmozódását és csökkenti a gyári dolgozók termelési feladatait.

A testreszabási modell azonban megváltoztatta ezt a helyzetet. A gyár először kauciót kap a termelési műveletekért, a szállítás és az összegzés pedig ezután készül el. Ezért a testreszabással a raktárkészlet már nincs presszió alatt, és a dolgozók a szokásos módon végezhetik el a termelési feladatokat.